محیا حق توس - انواع طلاق در قانون

انواع طلاق در قانون

به دست آوردن یک رابطه عاشقانه کار بسیار ساده‌ای است اما داشتن یک رابطه موفق نیازمند تلاش دو طرف است که تا وقتی شما برای آن هیچ تلاشی نکنید، اتفاق نخواهد افتاد. همچنین نمی توان به راحتی پذیرفت ازدواجی که آن همه هزینه‌های مادی و معنوی در برداشته، به‌راحتی قربانی خشمی زودگذر و نفرتی ظاهری گردد تا این خشم در نهایت به شکل هر یک از انواع طلاق در قانون در آید و بنیان استواری که در اندیشه طرفین بود به یکباره فرو ریزد.

طلاق چیست؟

زندگی مشترک در اصل مرحله‌ای از زندگی است که در آن یک فرد برای خود همراهی را برمی‌گزیند و تلاش می‌کند تا آخر عمر برای آن شخص همسری صبور، مهربان، با گذشت، محترم، همدل و همدرد باشد. اما وجود برخی از مشکلات بین طرفین باعث می شود که آنها از یکدیگر بیزاری جسته و به سمت و سوی طلاق سوق داده شوند.

اما به طور کلی می توان طلاق را اینگونه بیان کرد و گفت که پایان یک زندگی زناشویی بوده و پس از آن تمامی حقوق قانونی که بین زوجین بوده است از میان خواهد رفت.

نکته: بهتر است به یاد داشته باشید که وقتی قبول می کنید با شخصی وارد رابطه شوید، در واقع می خواهید زندگی تان را با آن شخص تقسیم کنید. اما نباید انتظار داشت که فرد را به طور کامل تحت کنترل بگیرید. زیرا جدایی زوجین پس از زندگی زناشویی نمی‌تواند بی‌تاثیر باشد و هر چه مدت زندگی زناشویی طولانی‌تر باشد، تاثیر جدایی آنها نیز بیشتر خواهد بود.

عباس شفیعی بهترین وکیل طلاق در مشهد

انواع طلاق

انواع طلاق، براساس درخواست کننده طلاق، عبارت است از:

  • طلاق از طرف مرد: هرچند طلاق در گذشته به عنوان یکی از حقوق مرد محسوب می شد، اما در حال حاضر رعایت تشریفاتی برای او الزامی است که در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی نیز بر این نکته تاکید شده است. مرد برای این که همسرش را طلاق بدهد باید به دادگاه درخواست گواهی عدم امکان سازش داده و پس از آن درصورتی که به دادگاه ثابت کند که امکان ادامه زندگی مشترک برای او وجود ندارد، این گواهی به او اعطا میشود. اما از طرفی هم بایستی در جلسات داوری شرکت کرده و همه حق و حقوق زن از جمله مهریه، نفقه نحله و از این قبیل را به او بپردازد. 
  • طلاق از طرف زن: طلاق از طرف زن به دو طریق ممکن است. یک اینکه وکالت در طلاق، یا در اصطلاح عرفی، حق طلاق داشته باشد و دیگری این که به استناد داشتن شرایط عسر و حرج یا شرایط دیگر، از دادگاه حکم طلاق بگیرد که در مقاله مهم ترین دلایل طلاق هر کدام از این شرایط کامل توضیح داده شده است .
  • طلاق توافقی: در این نوع طلاق که هر دو طرف خواهان طلاق هستند می توان گفت که مشکلات کمتری پیش روی است. زیرا طرفین باهم توافق می کنند که از هم جدا شوند و به زندگی مشترک خود پایان بدهند. با این حال باید تشریفاتی را طی کنند و پس از آن می بایست از دادگاه، تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش کنند. این روند با وجود وکیل مجرب در امر طلاق کمتر از یک ماه به طول می انجامد و در صورتیکه طلاق توافقی بدون وکیل انجام پذیرد، این مدت بین ۳ الی ۴ ماه زمان می برد.

عباس شفیعی بهترین وکیل طلاق توافقی در مشهد

در ادامه بخوانید: انواع طلاق در قانون

نکته: طلاق زن در مدت عادت زنانگی یا در حال نفاس صحیح نبوده مگر اینکه زن باردار باشد یا طلاق توافقی قبل از نزدیکی با زن واقع شود یا شوهر او غایب باشد. به طوری که اطلاع از عادت زنانگی بودن زن نتواند حاصل کند.

محیا حق توس - بهترین وکیل

اقسام طلاق براساس امکان رجوع شامل موارد زیر است:

  • طلاق رجعی: در این نوع طلاق آقا می تواند در مدت عده خانم که سه ماه و ۱۰ روز است به همسر خود بدون خواندن مجدد صیغه عقد رجوع کند. ناگفته نماند که در این نوع طلاق اگر هر یک از طرفین در مدت عده فوت کنند، دیگری جزو ورثه محسوب شده و ارث می برد. همچنین آقا بایستی در مدت عده نفقه خانم را پرداخت نماید.
  • طلاق بائن: طلاق بائن نوعی از طلاق است که خود چهار نوع دارد:
      • طلاق خانم باکره: در زمانی که صیغه عقد بین زوجین خوانده شده ولی رابطه زناشویی بین آنها صورت نگرفته و خانم پرده بکارت خود را از دست نداده باشد، وی باکره بوده و طلاق از نوع بائن محسوب می شود. در طلاق بانوی باکره آقا نمی تواند در مدت عده به او رجوع کند.
      • طلاق خانم یائسه: زمانی که خانم عادت ماهانه نمی شود و امکان بارداری ندارد یائسه بوده و طلاق آنها از نوع بائن محسوب می شود. در این نوع طلاق مهریه و نفقه به طور کامل بوده و اجرت المثل در صورتی که طلاق از طرف مرد باشد به خانم تعلق می گیرد.
      • طلاق خلع: در این نوع طلاق طرفین به علت کراهتی که از هم دارند، از یکدیگر جدا می شوند و دارای شرایط و مقرراتی ( زن بایستی مهریه خود را به آقا ببخشد ) نیز می باشد. همچنین ناگفته نماند که در این نوع طلاق تا زمانی که زن، مال بخشیده به شوهر خود را مطالبه نکند، شوهر نمی‌تواند به او رجوع کند. مرد نباید زن خود را مجبور به انجام طلاق خلع کند. باید صیغه طلاق خلع خوانده شود، به این صورت که مثلاً مرد به زن خود بگوید: «…خالعتک»؛ یعنی «تو را طلاق خلع دادم.» زن باید بلافاصله قبول را بگوید، در طلاق خلع باید آزردگی و بی‌میلی فقط از طرف زن باشد و اگر بی‌میلی از هر دو طرف باشد، به آن طلاق مبارات (نوعی طلاق توافقی است که آن به جهت عدم علاقه زن و مرد به یکدیگر، زن مهریه یا مال دیگری به مرد پرداخت می‌کند تا او را طلاق دهد) گویند، نه خلع. صیغه و لفظ خلع را باید دو مرد عادل بالغ بشنوند.
      • طلاق مبارات: همانطور که در بالا اشاره شد طلاق مبارات به دلیل کراهت طرفین از هم صورت می گیرد و در اینجا مالی که زن به شوهر می­دهد نباید از مقدار مهر زیادتر باشد. این طلاق با طلاق خلع از نظر ماهیت هیچ فرقی ندارد مگر آن که در طلاق مبارات کراهت از طرفین است ولی در خلع کراهت تنها از سوی زوجه است.
      • سه طلاقه: سه طلاقه اصطلاحی فقهی است و به زنی گفته می‌شود که سه بار از همسرش طلاق گرفته باشد. این نوع طلاق به این صورت است که مرد بعد از دو طلاق از همسرش در سومین طلاق وی، حق رجوعش را از دست داده و طلاق به صورت بائن در می آید. 

وکیل برای طلاق در مشهد

در ادامه بخوانید: انواع طلاق در قانون

فدیه چیست؟

در طلاق خلع، برای اینکه زن و شوهر بتوانند رسماً از یکدیگر جدا شوند دادگاه به زن اعلام می‌کند که مالی به نام «فدیه» به شوهر پرداخت کند. فدیه مالی است که در طلاق خلع از طرف زن به شوهر پرداخت می‌شود. زن و شوهر می‌توانند توافق کنند که فدیه، عین مهریه، معادل یا کمتر از میزان مهریه باشد. 

نمونه دادخواست طلاق به درخواست مرد

خواهان: ……..

خوانده: ………

خواسته: تقاضای طلاق( صدور گواهی عدم امکان سازش )

دلایل و منضمات: ……

ریاست محترم دادگاه

احتراماً به استحضار می‌رساند با توجه به عقد نامه پیوستی اینجانب …… ( خواهان ) و زوجه خانم …… به تاریخ …….. با عقد دائم ازدواج نموده ایم . مدت ……. سال / ماه از زندگی مشترک می گذرد . حاصل زندگی …. فرزند ….. ساله می باشد ( هیچ فرزندی نداریم .) حال توجها به اختلاف و ناراحتی های پیش آمده و عدم امکان ادامه زندگی مشترک و سوء رفتار نامبرده به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون قانون مدنی تقاضای رسیدگی و صدور حکم نامبرده را دارم .

شرایط: تقاضای صدور حکم به حضانت اینجانب …. برای فرزندم را دارم . از لحاظ مالی معسر بوده و تقاضای تقسیط مهریه زوجه ام را دارم . ( /مهریه را یکجا پرداخت می کنم ) اجرت المثل کاری همسرم را تا روز طلاق با تعیین مبلغ از طرف دادگاه به صورت یکجا می پردازم .

نام و نام خانوادگی / امضا و تاریخ

دادخواست طلاق از جانب مرد

وکیل طلاق آنلاین در مشهد

نتیجه گیری

اگر شما در یک زندگی شریک هستید، باید بتوانید با هم رشد کنید، با هم قوی‌تر و قدرتمندتر باشید و از هر کس دیگری بیشتر همدیگر را دوست داشته باشید. اما از طرفی هم اگر در شرایطی قرار گرفته اید که زندگی مشترک با شریک زندگیتان دیگر برایتان مقدور نیست می توانید با کمک گرفتن از یک وکیل خبره با توجه به موارد ذکر شده ( انواع طلاق در قانون ) در این امر کمک بگیرید. تا شما را در این مسیر همراهی نماید و در کوتاه ترین زمان و مناسب ترین حق الوکاله و بدون نیاز به حضور زوجین اقدام به اخذ رای طلاق برای شما نماید.

مرکز حقوقی محیا حق توس این افتخار را دارد که در کلیه دعاوی، امور شما را به‌ عهده گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا مشاوره تلفنی : 2002 203 0915