عباس شفیعی وکیل حقوقی مشهد در این مطلب سعی دارد مهم ترین وظایف و مسئولیت مدیر ساختمان را مورد بررسی قرار دهد تا افرادی که در یک مجتمع آپارتمانی ساکن هستند، آگاهی کاملی نسب به مسائل ساختمان محل سکونتشان پیدا کرده و در صورت لزوم اقدامات لازم را در زمان درست انجام دهند. در ادامه با این وکیل خوب حقوقی مشهد برای کسب اطلاعات بیشتر همراه شوید.
مدیر ساختمان کیست؟
پیش از اینکه بدانیم مدیر ساختمان کیست و چه وظایفی دارد بهتر است بدانیم مجمع عمومی چیست و اعضای این مجمع چه افرادی هستند.
مجمع عمومی جمعی از مالکین ساختمان هستند که در مورد آپارتمان تصمیماتی مانند نحوه اداره کردن آن را می گیرند. این مجمع بهترین نهاد برای تصمیم گیری امورات ساختمان است. زیرا تمام واحدهای ساختمان در آن عضو بوده و حق رای خواهند داشت. البته مستاجرین عضو رسمی در مجمع نبوده، اما می توانند در جلسات مجمع حضور یافته و نظرات خود را بیان دارند.
عباس شفیعی وکیل پایه یک دادگستری مشهد
در قانون تملک آپارتمانها، مجمع وظایف و اختیاراتی دارد. از جمله:
- انتخاب مدیر ساختمان
- رسیدگی به عملکرد مدیر ساختمان
- تصمیمگیری در مورد اداره امور ساختمان
- تصویب گزارش درآمد و هزینههای سالانه ساختمان
- تصمیمگیری در مورد پسانداز برای امور مربوط به حفظ، نگهداری و تعمیر ساختمان
- دادن اختیار به مدیر برای انعقاد قراردادهای لازم برای اداره ساختمان
- تصویب و تغییر مقررات ساختمان در چهارچوب قانون کشور
- و …
نکته: این امکان وجود دارد که مجمع چند مدیر را برای ساختمان انتخاب کرده و هیئت مدیره تشکیل دهد که در اختیارات و وظایف تفاوتی با مدیر نداشته، اما باید تعداد این افراد به صورت عدد فرد باشد تا هنگام رای گیری با مشکل مواجه نشوند.
حال که با مجمع عمومی آشنا شدید و دانستید که چه افرادی جزو این مجمع بوده و چه وظایفی دارند، بهتر است به مبحث اصلی این مطلب که در مورد مسولیت مدیر ساختمان است برگردیم.
همانطور که در بالا اشاره شد مدیر ساختمان توسط مجمع انتخاب شده که میتواند از اشخاص حقیقی یا حقوقی خارج از ساختمان باشد و وظیفه ی وی حفظ، اداره و اجرای تصمیماتی است که در مجمع نهایی شده اند.
وظایف مدیر ساختمان
بهترین وکیل مشهد می گوید قبل از اینکه مسولیتی را به عهده بگیرید بهتر است از وظایفی که در قبال این کار بدست می آورید، اطلاعات کافی داشته باشید تا پس از مدتی از کرده ی خود پشیمان نشده و یا ناچار به جبران خسارات نباشید.
وکیل ساختمانی مشهد
مهم ترین وظایف مدیر ساختمان شامل موارد زیر می باشد:
- اطلاع از هزینه های احتمالی ساختمان
- انجام تمامی امورات ساختمان
- حفظ و نگهداری از تاسیسات و بنا
- رسیدگی به اعتراضات ساکنین
- تعیین میزان شارژ ماهیانه
- ارائه رسید تسویه حساب هزینه های ساختمان
- پیگیری امور مربوط به بازسازی، نوسازی و تعمیرات ساختمان
- بیمه کردن ساختمان مانند بیمه آتش سوزی و سرایت آن به ساختمان های مجاور،بیمه آسانسور، بیمه حوادث داخل ساختمان و …
عباس شفیعی بهترین وکیل مدیران مشهد
نکته: وکیل حقوقی مشهد می گوید طبق ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمان ها بیمه کردن ساختمان یک تکلیف قانونی برای مدیر بوده و در صورت عدم بیمه، مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارت وارده خواهند بود. البته این امر مسئولیت کیفری نداشته و دارای مسئولیت مدنی می باشد؛
بنابراین این حق برای ساکنان وجود دارد که در صورت بروز حادثه و نبودن بیمه از طریق مراجع قضایی خواهان جبران خسارات توسط مدیر باشند.
البته مدیران می توانند به راحتی با بیمه کردن ساختمان در صورت بروز حادثه، خسارت های وارده را جبران نمایند. زیرا شرکت های بیمه به منظور حمایت از مدیران ساختمان، بیمه نامه مسئولیت مدیر ساختمان را در برنامه کاری خود قرار دادهاند تا در صورت بروز هر اتفاقی از جمله ایجاد خسارت ناشی از آتشسوزی، ترکیدگی لوله آب، نشت و ریزش چاه، اتفاقات آسانسور، استخر و سونا، حادثه برای نظافتچی و سرایدار، و …، مسئول جبران خسارت های وارده باشد. ناگفته نماند که شرکت بیمه پس از اثبات و احراز بروز حادثه خسارت های وارده را جبران خواهد کرد.
برای ارتباط با وکیل مشهد با این شماره ( ۰۹۱۵۲۰۳۲۰۰۲ یا ۰۵۱۳۷۶۷۰۱۸۱ ) تماس حاصل نمایید.
مشاوره رایگان با وکیل
سایر وظایف مدیر ساختمان
- مدیر نمی تواند بدون رضایت ساکنان مسئولیت خود را به فرد دیگری انتقال دهد.
- مدیر می تواند درخواست تخلیه برای واحدهایی که هنگام بازسازی همکاری لازم را ندارند، به مراجع قضایی ارائه دهد.
- مدیر باید بدهی اعضای بدهکار را به صورت کتبی اعلام کند.
- مدیر ساختمان باید تمامی تصمیمات اخذ شده در شورا را کمتر از مدت ۱۰ روز به اطلاع ساکنان غایب در شورا یا شهرداری یا سازمان شهرداری برساند.
- مدیر باید آرا ساکنین ساختمان در مورد تصمیمات گرفته شده را صورتجلسه کرده و بهصورت کتبی درآورد.
- مدیر باید اسناد را بهدرستی نگهداری کرده و به مدیران بعدی ساختمان واگذار کند.
- در صورت قبول مسئولیت و نگهبانی پارکینگ توسط مدیر، باید پاسخگوی سرقت های انجام شده باشد.
- دخل و تصرف در مشاعات باید با رضایت اهالی ساختمان باشد و در صورت سوءاستفاده، ساکنین حق اعتراض داشته و می توانند علیه مدیر شکواییه تنظیم نمایند.
- مدیر حق استفاده از هزینههای شارژ ماهیانه ساختمان در امور نامرتبط را ندارد. در صورت استفاده شخصی و یا استفاده در امور نامرتبط، ساکنین حق اعتراض خواهند داشت.
- و …
مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری مشهد
نتیجه گیری
با در نظر گرفتن مطالب ذکر شده در بالا اینگونه می توان نتیجه گیری کرد که مسئولیت مدیر ساختمان شامل قوانین و مقرراتی است که در صورت سهل انگاری و یا عدم رعایت آنها، مالکان می توانند علیه مدیر ساختمان شکایت تنظیم کرده و وی را برای جبران خسارت های وارده، مورد پیگرد قانونی قرار دهند.
در انتها بهتر است این مطلب را ذکر کنیم که در صورت بروز هر مشکل حقوقی بهترین کار مشاوره و دریافت راهنمایی از یک وکیل حقوقی خوب است تا در کمترین زمان ممکن و به بهترین نحو، مشکل ایجاده شده را رفع نمایید. از این رو شما همراهان گرامی می توانید از طریق شماره های موجود در سایت ( ۰۹۱۵۲۰۳۲۰۰۲ یا ۰۵۱۳۷۶۷۰۱۸۱ ) با عباس شفیعی وکیل پایه یک حقوقی مشهد در تماس باشید.
مرکز حقوقی محیا حق توس این افتخار را دارد که در کلیه دعاوی، امور شما را به عهده گیرد.