عباس شفیعی - بهترین وکیل در مشهد - محیا حق توس - حکم زنا در قانون

حکم زنا در قانون

بهترین وکیل خانواده در مشهد می گوید افراد بالغی که بدون علقه زوجیت روابطی خارج از چهارچوب شرع و قانون با هم داشته باشند، مرتکب رابطه نامشروع شده اند. حال این رابطه می تواند دون زنا یا زنا باشد که در ادامه ی این مقاله ( حکم زنا در قانون ) به توضیح کامل تمامی جوانب آن پرداخته ایم. نتیجتا برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.

زنا چیست؟

بهترین وکیل طلاق در مشهد زنا را اینگونه تعریف می کند که گناهی کبیره بوده و در آیات و همچنین روایات زیادی از آن به شدت نهی گردیده است. بنابراین به رابطه ی جنسی بین مرد و زن نامحرم و بدون وجود رابطه ی ازدواج، زنا گفته می شود. در این رابطه ی جنسی آلت مرد به اندازه ی ختنه گاه به آلت زن وارد شده و این رابطه از مقعد نیز می تواند انجام شود. در غیر این حالت، زنا محسوب نمی شود. پس از این رابطه به مردی که مرتکب به زنا شده، زانی و زن را زانیه می گویند.

مهم ترین دلایل انجام زنا

مهمترین دلیل سوق افراد متاهل به سمت برقراری رابطه نامشروع منجر به زنا، نارضایتی جنسی و عاطفی زوجین در روابط زناشویی است که باعث بروز خیانت بین آنها می شود. البته ناگفته نماند که برخی از افراد به دلیل تنوع طلبی دست به خیانت زده و مرتکب زنا می شوند.

عباس شفیعی وکیل رابطه نامشروع در مشهد

انواع رابطه نامشروع منجر به زنا

  • زنای محصنه: زن یا مردی که با وجود داشتن همسر و امکان برقراری رابطه جنسی با او در هر زمان، مرتکب زنا با دیگری شود زنای محصنه گویند.
  • زنای غیر محصنه: زن یا مردی که همسر ندارد یا همسرش بنابه دلایلی مثل بیماری، امکان برقراری رابطه جنسی با او ندارد اگر مرتکب زنا با دیگری شود زنای غیر محصنه گویند.
  • تجاوز به عنف: تجاوز به عنف به عملی گفته می شود که مرد به زور و تهدید و یا در خواب و مستی بدون رضایت طرف مقابل به آن تجاوز کند.
  • زنا با محارم نسبی: رابطه جنسی با هم خون و محارم نَسَبی در این دسته از رابطه نامشروع ختم شده به زنا قرار میگیرد.

مجازات انواع زنا

جرم زنا از انواع جرایم حدی محسوب می شود که به دلیل جا گرفتن این جرم در جرایم حدی حدود جرم و مجازاتی است. که در شرع اسلام در مورد آن کاملا بحث شده و به قرار زیر نیز می باشد:

  • زنای محصنه: مجازات زن مرتکب به زنا محصنه ۱۰۰ ضربه شلاق، سنگسار و مجازات مرد مرتکب به زنا محصنه ۱۰۰ ضربه شلاق، تبعید از محل سکونت به مدت ۱ سال و تراشیدن سر می باشد.
  • زنای غیر محصنه: مجازات مرتکبین برای بار اول ۱۰۰ ضربه شلاق و مجازات در صورت تکرار آن برای بار چهارم اعدام نیز می باشد.
  • تجاوز به عنف: مجازات تجاوز در صورت اثبات اعدام است.
  • زنا با محارم نسبی: مجازات این نوع زنا نیز برای مرد اعدام بوده و اگر زن نیز رضایت داشته باشد، مجازات زن هم اعدام می باشد.

این مجازات‌ها تنها در صورتی قابل اعمال هستند که اسناد محکمی برای اثبات وقوع این فعل حرام وجود داشته باشد.

نکته: اگر زنای به عنف در ارتباط با دختر باکره باشد، مجازات مرتکب علاوه بر اعدام، پرداخت مهر المثل یا ارش البکاره است.

عباس شفیعی - بهترین وکیل در مشهد - محیا حق توس - حکم زنا در قانون

وکیل زنا در مشهد

در ادامه بخوانید: حکم زنا در قانون

شرایط اثبات زنا

برای اثبات زنا که یکی از جرایم حدی است، راههایی وجود دارد که معمولا این راه و روشها با سختگیری بیشتری همراه است. به این دلیل که نتوان به راحتی به کسی اتهام زنا زد.

در هر ۴ مورد ذکر شده در انواع زنا اثبات توسط ۴ شاهد عادل و عاقل و همچنین ۴ مرتبه اقرار متهم است. البته در برخی مواقع نیز قاضی دادگاه با توجه به شواهد و قرائن به اثبات آن دست می یابد.

ناگفته نماند که توجه کردن به این نکته نیز ضرورت دارد که شرایط قانونی برای شهود بسیار سخت گیرانه می باشد. شهادت شهود بایستی بدون ابهام، روشن بوده و شهادت حدسی اعتبار ندارد. بنابراین هر زمان شهود خصوصیات شهادتشان را بیان می نمایند، بایستی از لحاظ مکان، زمان و مانند آن اختلافی نداشته باشند. چنانچه بین شهود اختلافی وجود داشته باشد، زنا ثابت نشده و شهود هم به مجازات حد قذف محکوم می گردند. یعنی به علت تهمت زدن به متهم، به شلاق محکوم می شوند.

تفاوت بین زنا و رابطه نامشروع

مجازات این دو جرم در قانون مجازات اسلامی متفاوت بوده زیرا دایره روابط نامشروع بسیار گسترده تر از زنا است.

همانطور که در بالا به طور کامل توسط بهترین وکیل خانواده در مشهد به آن اشاره شد، زنا به رابطه جنسی بین دو نامحرم گفته می شود در صورتی که منظور از روابط نامشروع هر عملی مانند گرفتن دست یکدیگر یا رفتن به کافه و … از روابط نامشروع تلقی می شود. بنابراین می توان اینگونه گفت که مجازات زنا حدی بوده اما مجازات روابط نامشروع تعزیری است.

مجازات حدی: مجازات های حدی، به آن دسته از مجازات هایی گفته می شود که مقدار و نوع آنها، در فقه اسلامی مشخص شده است و طبق همان مجازات مشخص شده ، اعمال خواهند شد. برای مجازات مرتکب، او حتما باید بالغ و عاقل باشد و بداند که فعل ارتکابی او، حرمت شرعی دارد.

مجازات تعزیری: تعزیر مجازاتی است که شامل عنوان حد، قصاص یا دیه نیست و میزان آن در شرع مشخص نشده است و قانون گذار میزان مجازات آن را تعیین می نماید.

عباس شفیعی - بهترین وکیل در مشهد - محیا حق توس - حکم زنا در قانون

عباس شفیعی وکیل کیفری در مشهد

نمونه دادخواست زنای محصنه

خواهان: ……..

خوانده: ………

خواسته: مجازات زنای محصنه 

دلایل و منضمات: ……

ریاست محترم دادگاه ………..

احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب با مشتکی عنه ردیف اول خانم …… به موجب سند ازدواج شماره ….. مورخ ….. دفترخانه شماره …. شهرستان ….. عقد ازدواج دایم منعقد کرده ایم و ایشان همسر قانونی و شرعی اینجانب می باشند. مشتکی عنه ردیف دوم آقای ….. مرتکب زنا با همسر اینجانب شده است. با این توضیح که بنده در تاریخ ….. ساعت … صبح به قصد حضور در محل کارم خانه را ترک کردم در نیمه های راه متوجه شدم که تلفن همراه خود را جا گذاشته ام و برای برادشتن تلفن به منزل بازگشتم و با این تصور که همسرم خواب هستند کلید انداختم اما همان لحظه صدای همسر خود را شنیدم و کمی مشکوک شدم و در را که باز کردم همسر خود را در حال زنا با یکی از اهالی ساختمان مشاهد نمودم. اینجانب پس از مشاهده این صحنه با پلیس تماس گرفتم و موضوع را گزارش کردم. مامورین کلانتری به موقع در محل حاضر شدند و مشتکی عنهم را دستگیر و به کلانتری منتقل کردند. لازم به ذکر هست که مشتکی عنه ردیف دوم دارای همسر دایمی می باشند که در آن وقت صبح بنا به دلایلی در ساختمان حضور نداشته اند. لذا با توجه به شرح موضوع و با ستناد به ادله اینجانب که شامل گزارش ضابطین، گزارش پزشکی قانونی  و…. می باشد و همچنین با توجه به این که فعل ارتکابی مشتکی عنهم از مصادیق بارز ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی می باشد، تعقیب و مجازات ایشان را به اتهام زنای محصنه استدعا دارم. همچنین با توجه به خسارت وارده به اینجانب که به مبلغ …. می باشد، بدواً صدور و اجرای فوری تامین خواسته را تقاضا دارم.

نام و نام خانوادگی / امضا و تاریخ

شکوائیه زنا به فریب

عباس شفیعی وکیل خوب در مشهد

نتیجه گیری

با توجه به گفته های ذکر شده در بالا ( حکم زنا در قانون ). جرم زنا با جماع بین زن و مردی که بین آن ها علقه زوجیت نیست محقق می شود. با توجه به این که نوع جرم زنا چیست و زناکار کیست. شرایط تحقق و مجازات آن متفاوت خواهد بود و ممکن است مرتکب به یکی از مجازات های اعدام، سنگسار یا صد ضربه شلاق محکوم شود. از این رو برای رفع اتهام ارتکاب روابط نامشروع یا زنا، خود شخص به تنهایی قادر به انجام آن نخواهد بود. بنابراین برای کارساز بودن دفاعیات شخص، وجود وکیل مجرب ضروری است. دفاع وکیل از فرد بی گناه منجر به تبرئه راحت تر و سریع تر متهم می شود.

مرکز حقوقی محیا حق توس این افتخار را دارد که در کلیه دعاوی، امور شما را به‌ عهده گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا مشاوره تلفنی : 2002 203 0915