عباس شفیعی - بهترین وکیل در مشهد - مجازات جرم نشر اکاذیب

مجازات جرم نشر اکاذیب چگونه است

همه می دانیم که انتشار کذب در مورد افراد کاری ناپسند و زشت است که امامان معصوم در روایات متعددی بر قبح این عمل تاکید کرده اند. اما متاسفانه در جامعه شاهد هستیم که اشخاصی در اماکن مختلف این عمل زشت را انجام داده و گریبانگیر تبعات آن می شوند. از این رو بر خود لازم دانستیم تا درباره مجازات جرم نشر اکاذیب خدمت شما همراهان گرامی مطالبی را عرض کنیم. از این رو در ادامه همراه ما باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

نشر اکاذیب چیست؟

برخی جرایم بر علیه تمامیت معنوی اشخاص بوده و به شرافت و اعتبار بزه دیده آسیب وارد می کند. این آسیب گاهاً قابل جبران نبوده و سالیان سال بزه دیده را درگیر عواقب خود می کند. در حقوق کیفری ایران، نشر اکاذیب در این دسته قرار گرفته که فردی به قصد ضرر رساندن، جرمی را بدون اثبات کردن به شخص دیگری نسبت داده و اقدام به نشر آن می کند.

جرم نشر اکاذیب از جرایم قابل گذشتی است که برای رسیدگی به آن، شکایت شاکی نیاز است. در مقابل هم با گذشت شاکی رسیدگی به این جرم متوقف می شود. همچنین زمانی که نسبت دهنده دارای عمد و سونیت بوده باشد، شرایط اعمال مجازات وجود دارد.

نکته: در جرم نشر اکاذیب، عمل انتسابی به فرد باید کذب باشد تا بتوان برای آن مجازات در نظر گرفت. اما بر خلاف آن در جرم افترا، نیازی نیست که حتما عمل انتسابی در قانون جرم باشد. در نتیجه هر عمل کذبی که به فردی نسبت داده شود، جرم بوده و مجازات در پی خواهد داشت.

وکیل نشر اکاذیب مشهد

در این مطلب می خوانید: مجازات جرم نشر اکاذیب چگونه است

مصادیق جرم نشر اکاذیب

  • انتشار اخبار کذب یا تغییریافته
  • ترویج شایعات و افترا
  • استفاده از عناوین جعلی یا تحریف شده
  • ترویج اخبار ترسناک و تروریستی
  • سوءاستفاده از رسانه های اجتماعی
  • و …

از تمامی این موارد می توان به عنوان مصادیق جرم نشر اکاذیب نام برد که در قانون جمهوری اسلامی ایران آورده شده است.

شما همراهان گرامی می تواند از طریق شماره های موجود در سایت  ۰۹۱۵۲۰۳۲۰۰۲ یا ۰۵۱۳۷۶۷۰۱۸۱ با عباس شفیعی وکیل کیفری مشهد تماس حاصل نمایید.

شرایط تحقق جرم نشر اکاذیب

  • تاکید قانونگذار بر مکتوب بودن اظهارات
  • انتساب اعمال غیرواقعی به شخص حقیقی یا حقوقی
  • اظهار یک کذب نیز کافی است
  • و …

نکته: اثبات کذب بودن اظهارات بر عهده مدعی بوده و اگر مرتکب در دفاع از خود، بتواند درستی اظهارات خود را ثابت کند، دادگاه وی را تبرئه خواهد کرد.

بهترین وکیل نشر اکاذیب مشهد

در این مطلب می خوانید: مجازات جرم نشر اکاذیب چگونه است

مجازات جرم نشر اکاذیب

طبق ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی چنانچه جرم انتشار کذب یا انتساب اعمال خلاف قانون، منتهی به کسر حیثیت و اعتبار و آبروی دیگری شده باشد، می توان اقداماتی را به منظور اعاده حیثیت و بازگرداندن اعتبار از دست رفته انجام داد. به این نحو که قانون مزبور چنین بیان می دارد:

«هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا اکاذیبی اظهار کند یا … اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا خیر، علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از ۲ ماه تا ۲ سال یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم شود.»

نکته: درج حکم در روزنامه با هزینه محکوم‌علیه یکی از راه های بازگرداندن اعتبار از دست رفته می باشد.

به یاد داشته باشید همانطور که در بالا اشاره کردیم برای جرم نشر اکاذیب، نیاز به شکایت شاکی بوده و در صورت گذشت، این امکان وجود دارد که دادگاه با رعایت موازین شرعی از تعقیب مجرم صرف نظر کرده و یا در مجازات مرتکب تخفیف دهد.

نحوه  اثبات جرم نشر اکاذیب

از مدارکی همچون مطالب منتشر شده، آرشیوها و ضبط‌ها، شهادت شاهدان، اسکرینشات‌ها، لینک‌ها، گزارش‌های تحقیقاتی و تحلیل‌ها و … می توان برای اثبات این جرم در محکمه استفاده نمود. البته ناگفته نماند که ممکن است نسبت به نوع شکواییه مدارک مورد نیاز هم متفاوت باشد.

وکیل کیفری پایه یک مشهد

نمونه شکواییه جرم نشر اکاذیب

احتراماً به استحضار می رساند اینجانب ………. با مشتکی عنه آقا/خانم ………. دچار اختلافاتی شدیم که متاسفانه ایشان به منظور ضربه زدن به بنده اقدام به انتشار شایعات و مطالب کذبی در فضای مجازی نموده اند. قابل ذکر است که این شایعات قابل انتساب به اینجانب نمی باشد و اقدامات فوق به حیثیت و آبروی اینجانب لطمه شدیدی وارد کرده است. لذا به استناد ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی تعزیرات، تقاضای تعقیب کیفری و مجازات متهم و اعاده حیثیت اینجانب مورد استدعاست.

عباس شفیعی وکیل پایه یک دادگستری مشهد

مشاوره رایگان وکیل نشر اکاذیب مشهد

نتیجه گیری

در صورتی که فردی اقدام به نشر اکاذیب نسبت به شما کرده باشد، می توانید با اثبات موضوع در دادگاه، از وی شکایت کیفری کرده و به مجازات رساند. زیرا جرم نشر اکاذیب یک جرم مطلق بوده که نیازی به حصول نتیجه خاصی ندارد. به این معنا که ورود ضرر لازم نیست و صرف قصد ورود ضرر کفایت می کند. در این راستا توصیه می شود قبل از هر گونه اقدامی با یک وکیل کیفری خبره مشورت کرده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. در غیر این صورت ممکن است به دلیل عدم آگاهی از قوانین نتوانید موضوع را در دادگاه ثابت و مجاب به مجازات متهم نمایید.

شما همراهان گرامی می توانید از طریق شماره های موجود در سایت ۰۹۱۵۲۰۳۲۰۰۲ و ۰۵۱۳۷۶۷۰۱۸۱ با عباس شفیعی وکیل پایه یک دادگستری مشهد در تماس باشید.

مرکز حقوقی محیا حق توس این افتخار را دارد که در کلیه دعاوی، امور شما را به‌ عهده گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
نیاز به مشاوره دارید
سلام! برای صحبت در واتساپ لطفا برروی نام وکیل کلیک نمائید.
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم
اسکرول به بالا مشاوره تلفنی : 2002 203 0915