اگر منزل مسکونیتان فرسوده شده و یا زمینی دارید که تصمیم به مشارکت در ساخت آن را دارید و یا هر دلیل دیگری که باعث شده به مشارک در ساخت فکر کنید، تا انتهای این مطلب با عباس شفیعی وکیل مشارکت در ساخت مشهد همراه شوید تا نکات مهمی در این زمینه بدست آورید.
مشارکت در ساخت چیست؟
مشارکت در ساخت همانطور که از نامش پیداست یعنی همکاری بین دو یا چند نفر که به صورت نوعی قرارداد و توافق در آمده و در آن هر یک از طرفین آورده خود را با طرف مقابل شریک میشود. به این نحو که سازنده سرمایه و تخصص خود را به اشتراک گذاشته و شما هم در قبال آن خانه کلنگی و یا زمینی که دارید را برای ساخت در اختیار سازنده قرار می دهید و در نهایت سود حاصل از این ساخت و ساز طبق توافق بین طرفین تقسیم می شود.
بهترین وکیل قراردادها مشهد
انواع قرارداد مشارکت در ساخت و ساز
برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت باید به تعهداتی که هر یک از طرفین قرار است به ان عمل کنند، توجه نمود. از این رو می توان مشارکت در ساخت را به انواع مختلفی تقسیم نمود. از جمله:
- مشارکت عادی: در این نوع مشارکت عموماً بین ۴۰% تا ۶۰% قدرالسهم تعریف شده که از بین سایر قراردادهای مشارکت در ساخت بسیار متداول تر است.
- مشارکت سهامی: برای تنظیم مشارکت سهامی، سازنده باید بخشی از ملک را خریداری نماید. در نهایت همزمان با قرارداد مشارکت مطابق شیوه مشارکت عادی با احتساب سهم زمین خریداری شده، منعقد خواهد گردید.
- مشارکت تهاتری: در مشارکت در ساخت از نوع تهاتری علاوه بر تامین هزینههای ساخت و اداری، بخشی از سهم آورده و یا مبلغ بلاعوض به صورت اقلام غیر ریالی همچون زمین، آپارتمان و… به طرف مقابل پرداخت و یا واگذار میشود.
- مشارکت معاوضهای: برای انعقاد قرارداد مشارکت معاوضه ای بخشی از سهم آورده مطابق قدرالسهم، با ملک و آپارتمان معاوضه شده و نسبت به ادامه کار مشارکت در ساخت قرارداد منعقد میشود.
- مشارکت تکمیلی: در این نوع مشارکت، مالک پس از اینکه میزان کار انجام شده و میزان کار باقی مانده را محاسبه نمود، متقاضی تکمیل پروژه و واگذاری بخشی از عایدات پروژه بعنوان قدرالسهم به سازنده میشود.
موارد ابطال قرارداد مشارکت در ساخت
در صورت وجود مواردی که در ادامه بیان می کنیم، قرارداد مشارکت در ساخت باطل خواهد بود. از جمله:
- عدم انجام تعهدات هر کدام از طرفین قرارداد
- عدم وجود اهلیت هر کدام از طرفین قرارداد
- مشروع نبودن قرارداد انعقاد شده
- عدم رضایت هر کدام از طرفین قرارداد
- عدم وجود موضوع معین که قابلت معامله کردن ندارد
- و …
نکته: برای پیشگیری از بروز هر گونه مشکلی توصیه می شود قبل از تنظیم هر نوع قراردادی، برای آگاهی از قوانین موجود و شروط آن، حتماً از وکیل مشارکت در ساخت کمک بگیرید.
وکیل مشارکت در ساخت مشهد
برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت مالک و سازنده توافقاتی با یکدیگر کرده که در نهایت موجب تنظیم و انعقاد قرارداد فی مابین آنها می شود. در این بین حضور یک وکیل خبره باعث می شود شرایط طرفین به طور صحیح سنجیده و به اطلاع آنها رسانده شود. زیرا یک وکیل مشارکت در ساخت آگاهی و دانش مورد نیاز در این زمینه را داشته و این امر جلوی تضیع حقوق در آینده را گرفته و مشارکت در ساخت مسالمت آمیزی را برای طرفین رقم می زند.
البته به یاد داشته باشید که برای انتخاب یک وکیل متخصص در این زمینه، نیاز است از سوابق کاری وی اطمینان حاصل نمایید.
برای اخذ نوبت مشاوره و ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری درخصوص مشارکت در ساخت در مشهد می توانید با شماره های موجود در سایت ۰۹۱۵۲۰۳۲۰۰۲ یا ۰۵۱۳۷۶۷۰۱۸۱ تماس حاصل نمایید.
نکات مهم برای مشارکت در ساخت
- با افرادی که صلاحیت اخلاقی دارند، وارد معاله شده و قرارداد تنظیم نمایید.
- با سازنده ای که از لحاظ تامین منابع مالی توان کافی را دارا است، وارد معامله شوید.
- دقت کنید که سازنده از تجربه و تخصص کافی در زمینه ساخت و ساز برخوردار باشد.
- بدون هیچ استثنایی، تمام موارد مورد توافق را مکتوب کنید.
- برای تمامی جلسات خود شهود داشته باشید.
- فریب ترفندهای مذاکره ای افراد را نخورید.
- و …
مشاوره رایگان وکیل مشارکت در ساخت مشهد
نتیجه گیری
با توجه به آنچه در مطلب بالا ذکر شد می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که مشارکت در ساخت دارای مزیت های بسیاری بوده. و در اغلب اوقات سازندگان و مالکان از آن استقبال می کنند. اما نکته مهمی که در این زمینه باید در نظر داشت، این است که لازمه ی انجام مشارکت در ساخت این است که طرفین باید از اطلاعات لازم برخوردار باشند. به همین دلیل توصیه می شود از بهترین وکیل مشارکت در ساخت کمک گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
شما همراهان گرامی می توانید از طریق شماره های موجود در سایت ۰۹۱۵۲۰۳۲۰۰۲ یا ۰۵۱۳۷۶۷۰۱۸۱ با عباس شفیعی وکیل حقوقی مشهد در تماس باشید.
مرکز حقوقی محیا حق توس این افتخار را دارد که در کلیه دعاوی، امور شما را به عهده گیرد.